Skip to main content

நண்பர்களே இன்று நீங்கள் உண்ணும் உணவு ஆரோக்கியமானதா ?


நண்பர்களே இன்று நீங்கள் உண்ணும் உணவு ஆரோக்கியமானதா ? நம்மை சுற்றி நடக்கும் சதியை பற்றி கொஞ்சம்

1.பத படுத்தப்பட்ட  உணவுப் பொருள்களில் ரசாயன சாயம் ,ரசாயன பதபடுத்திகள் (ARTIFICAL COLOURS,FLAVOURS,PRESERVATIVES)

2.அதிக அளவு ரசாயன உரம் பயன்படுத்துகிறோம்

பல நோய்கள் வர அடிப்படை காரணம் இதுவே

3.நல்ல குடிநீர் இல்லை ,நல்ல உணவு இல்லை

4.பன்னாட்டு நிறுவங்கள் இங்கு வந்து பல ஆரோக்கிய கேடான உணவு பொருள்களை நம் தலையில் கட்டி அவர்கள் நல்ல உணவை உண்கிறார்கள்
(மொன்சாண்டோ நிறுவம் தம் பணியாளர்களுக்கு இயற்கை உணவை கொடுக்கிறார்கள் )மரபணு உணவு விரைவில் வர உள்ளது

5.குளிர் பானம் நமக்கு தீங்கு விளைவிக்கும் என்று தெரிந்தே குடிக்கின்றோம்

பாயாசம் வேண்டுமா பாசானம் வேண்டுமா

http://www.ewg.org/skindeep/ இந்த தளத்தில் p&G ,COLGATE,HINDUSTAN UNILVER போன்ற பொருள்களை பயன்படுத்தினால் பல நோய்கள் வர வாய்ப்பு உள்ளதாக கூறுகிறார்கள்

http://www.traditionaloven.com/articles/122/dangerous-food-additives-to-avoid இந்த தளத்தில் பல ரசயான குறியீட்டு எண்களின் ஆபத்தை பட்டியல் இட்டு உள்ளார்கள்



Additive NumberName of Food AdditiveHyper activityAsthmaCancer
102 & E102Tartrazine (food color)HAC
104 & E104Quinoline Yellow (food color)HAC
107 & E107Yellow 2G (food color)HAC
110 & E110Sunset Yellow (Yellow food color #6)HAC
120 & E120Carmines, Cochineal (food color)HA-
122 & E122Azorubine, Carmoisine (food color)HAC
123 & E123Amaranth (Red food color #2)HAC
124 & E124Ponceau, Brilliant Scarlet (food color)HAC
127 & E127Erythrosine (Red food color #2)HAC
E128Red 2G (Red food color)HAC
129 & E129Allura Red AC (food color)HAC
E131Patent Blue (food color)HAC
132 & E132Indigotine, Indigo Carmine (food color)HAC

Dangerous food additives to avoid eating

Artificial fo.
Because my health and health of my family matters, throughout years I’ve looked into several publications and research that have been done regarding food additives, preservatives, artificial sweeteners and colors, and put together table that can be a simple guide to those who prefer to be cautious and who like to have a choice, to decide what to consume. Some of use might be more sensitive to chemicals then others.
Here is a new printable list with identifying code numbers of the nasty food additives that we avoid eating. Artificial food preservatives, food colors and flavor enhancers, many of these can be dangerous chemicals added to our food and are known to be linked to Hyperactivity, Attention-Deficit Disorder (ADD), Asthma, Cancer, Poisonings and other negative medical conditions.

Where to look for food additives on a product label?

When buying groceries, these additives are listed (if it’s given by the law) on the food product’s packaging under “INGREDIENTS:” or “CONTAINS:” section, usually next to “Nutrition Information” but the code numbers or names of these additives can be printed on in a small font.
In my opinion placement of the text can be sometimes somewhat hidden or perhaps even misleading. Which isn’t right. Any dangerous additives added in the food, if the product contains any, really should be listed visibly (those people who experience health issues and unpleasant reactions prefer having them labeled on their food packs for instance as “Nasty Additives“.

330 and E330 Citric Acid

How about the Citric Acid E330 or 330? No problem with naturally occurring citric acid. Artificially produced E330 or 330 additive, depending on where or how it is produced with using sulfuric acid, many believe the product might still contain mold and sulfur/sulfites not filtered out completely during the production (Sulfur dioxide and other sulfites (also referred to as sulphites) are among food additives in the list below, under H – A, causing asthmatic and allergic reactions.) For most people sulfites are safe, but for example sensitive aspirin allergies or asthma sufferers can react very severely to sulfites.
In the year 1953 Sir Hans Krebs received Nobel Prize for physiology medicine for discovering that the Citric acid in metabolic reactions acts as part in series of compounds occurring within physiological oxidation of proteins, carbohydrates and fats and turning them into water and Carbon dioxide. Called Tricarboxylic Acid Cycle or known as the Krebs Cycle which is involved in most metabolic reactions, where the Citric acid plays a major role.
* The world “krebs” translates to English word “cancer” … and that’s what created the misunderstanding that citric acid 330 – e330 causes cancer. But in fact it does not. However, it could melt your teeth if you kept it in your mouth for long or if you consumed soft drinks a lot. It is organic acid used as additive in foods, in soft drinks, in beer, wine or cheese production, citric acid prevents bacteria growth, it gives the citric/sour flavor, bakers use it, citric acid E330 or 330 is often added to cakes, biscuits, soups, all sorts of sauces, frozen packed and canned food products, sweets, marmalade’s, ice creams … you can find it mentioned on the packaging.
Source :ewg .org ,http://www.traditionaloven.com/articles/122/dangerous-food-additives-to-avoid,vikatan ,march against monsanto,google
மேலும் 
PESTICIDE USAGE IN
1.RICE:3-4 ROUNDS 
2.WHEAT -3-4 ROUNDS
3.RED GRAM (DHALL)3-4 ROUNDS
4.CHILLY-10-15 ROUNDS
(SOURCE TIMES OF INDIA )
நாம் குடிக்கும் பால் கூட  ஆரோக்கிய கேடு தரும் என்று சொல்கிறார்கள் 
எனவே இயற்கை விவசாயத்தில் உருவான பொருள்களை சாப்பிட நம் தமிழ்நாடு அரசாங்கம் மேலும் இந்திய அரசாங்கம் இந்தியா முழுவதும் இயற்கை விவசாயத்தை பெருக்க எல்லா விவசாயிகளுக்கும் சலுகைகள் ,வழிகாட்டுதல்கள் செய்ய  இந்திய அரசாங்கத்திடம் கோரிக்கை கொள்ள வேண்டும் 
பருத்தி கூட நாம் நல்ல பருத்தி உபயோக படுத்தவில்லை bt பருத்தி தான் பல இடத்தில் பயிர் இட படுகிறது 
தேனீர் ,காப்பி பயிர் கூட ஆரோக்கிய கேட்டை உருவாக்குகிறது (source :greenpeace india )
உங்கள் கருத்துகளை கூறுங்கள் 
உரம் போட்டு சாப்பிடும் இந்த முறையில் இவ்வளவு தீங்கு  என்றால் gmo (மரபணு மாற்று பயிர்கள்) மூலம் நாம் இதை விட மோசமான உணவை பெற வேண்டுமா 
DISCLAIMER:THIS ARTICLE WRITTEN BASED ON WEB BLOGS,DAILY NEWS PAPER WE DOES NOT LIABLE FOR ANY LEGAL ACTIONS IN ANY MANNER 

தொடரும் 

Comments

Popular posts from this blog

pls stop gm field trial in indian land and we dont want gm foods we are not rats pls save our agriculture from monsanto and big multinational companys

போராட்டம் ஒன்றே தீர்வு

மரபு மருத்துவத்தால் முடியும்! சவாலும் சான்றுகளும் -ம.செந்தமிழன்